ßßß


Co na danie główne?Jeżeli chodzi o danie głowne, tutaj postawilśmy przede wszystkim na regionalne smaki czyli wybraliśmy dwie pozycje polecane szczególnie przez szefa kuchni. Jednym z tych dań był schabowy rasy puławskiej, podany z kapustą zasmażaną, a drugim stek z jelenia z sosem leśnym i cząstkami buraka, który zrobił na nas wyjątkowe wrażenie. Idealnie wysmażony, delikatny. Trzecim daniem, które zamówiliśmy była pierś kurczaka z sosem kurkowym oraz warzywami. W międzyczasie raczyliśmy się bogactwem smaków nalewek Saska.


Co na deser?Po przystawce i daniu głównym byliśmy już dość syci, jednak skusiliśmy się jeszcze na sernik z mascarpone i ricotty oraz lody waniliowe z bitą śmietaną i frużeliną ze świeżych owoców – co było słodkim zwieńczeniem tej kolacji.
W restauracji Magia Lublin, każdy z Was znajdzie coś dla siebie. Od regionalnych dań kuchni lubelskiej, poprzez smaki z całego świata. Jeżeli kiedyś ją odwiedzicie, dajcie znać, jak Wasze wrażenia.*wpis powstał we współpracy z marką Saska